Dino van Moorsel bouw & wonen Akoestische panelen

Akoestische panelen

Akoestische wandbekleding

De ontwerpkeuze van akoestische wandbekleding is afhankelijk van het decibelniveau en de frequentie van het geluid dat u wilt weergeven. Het akoestische oppervlak van de akoestische wand heeft een grove respons vanwege het rechthoekige oppervlak. De akoestische wandbekleding zijn gemaakt van vezels die behandeld zijn om een hoge vochtigheidsgraad te verdragen.

De rol van akoestische panelen is het geluid te beperken, in tegenstelling tot andere wandmaterialen zijn akoestische panelen niet stijf, daarom zal niet zoveel geluid de wand bereiken en turbulentie vermijden. Dit is hetzelfde als groene gordijnen in een koude kamer, het zal de vochtigheid niet condenseren, en condensatie zal de muur koud maken. Een ander belangrijk verschil tussen de akoestische panelen en het akoestische plafond is dat de akoestische panelen gemakkelijker te schilderen zijn, zodat het gemakkelijker is om de kleur van de kamer te veranderen.

Geluidsafbuiging en resonantie verslechteren de prestaties van akoestische isolatie, wat de levensduur van akoestische wandbekleding kan verkorten. De akoestische panelen moeten dus gevrijwaard blijven van watervuil dat de akoestische isolatie kan verzadigen of vernietigen, en van minerale korrels uit de ventilatie die de akoestische oplossing kunnen aantasten. Maar sommige akoestische panelen worden geleverd met een omhulsel waarin ze waterdicht zijn, met als omhulsel de akoestische schuimpanelen. De akoestische panelen van cementpleister kunnen rechtstreeks op het muuroppervlak worden aangebracht, door een reeks lagen aan te brengen of door de panelen met een verfkwast te beschilderen. De panelen die rechtstreeks als wand worden gebruikt zonder bijkomende werken zijn slechts drie tot zes duim lang. De dikte van deze panelen is anderhalve duim, terwijl de dikte van de akoestische plafondpanelen vier duim bedraagt. De akoestische plafondpanelen zijn iets meer dan twee en een halve centimeter dik.

Geluidsweerkaatsing met gips, is ook een probleem met akoestische plafondpanelen van schuimrubber, aangezien deze panelen dun zijn en een wisselende respons op het geluid geven. De dichtheid van de akoestische panelen varieert van honderd pond per vierkante inch tot honderdduizend maal hetzelfde. Om deze problemen met de akoestiek op te lossen moeten de wanden ook met pleister worden behandeld, ook met akoestische pleister, dat is een mengsel van water en cement, akoestische pleister.

Lees meer

Muurbekleding binnen

Akoestisch wandpaneel 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.