Dino van Moorsel bouw & wonen Constructiedocumenten

Constructiedocumenten

Bouwbestek

De bouwbestek bevatten de aanbestedingsdocumenten voor de bouw van een commercieel gebouw en een raming van de daarmee gemoeide kosten. Er zij op gewezen dat de aanbestedingsdocumenten een beschrijving van het gebouw bevatten, met alle bijbehorende beschrijvingen, kenmerken en plannen.

Het is raadzaam om zowel de ontwerp- als de bouwfase in fasen aan te besteden. Zodra de ontwerpfase is afgerond, kunnen de aanbestedingsdocumenten worden geplaatst voor de uitvoering van het contract. Er is dan één contract voor het ontwerp en één voor de bouw, wat een extra voordeel is. Bijvoorbeeld, voor het neerhalen van een muur, of het bouwen van een aanbouw, geeft het hebben van twee projecten. Het belang van de ontwerpfase kan worden afgemeten aan een ander feit – als een muur moet worden afgebroken, zal dat niet alleen onnodig extra werk opleveren, maar zullen er ook extra bouwbegeleider kosten en voor nutsvoorzieningen, transport, cement en stortkosten. Ook het bouwen van een aanbouw of het veranderen van de daklijn vergt veel planning en brengt ongelukkigerwijs extra kosten met zich mee.

Het proces bestaat uit vier fasen –

– Het ontwerp maken

– Voorwaarden voor de betaling van huur

– Voorwaarde voor de betaling van termijnen

– kassa

In de ontwerpfase selecteert de klant de plattegrond, het uiterlijk, de kenmerken, de afwerkingen, de toestellen en de te gebruiken afwerkingen. De tekeningen worden vervolgens aan de eigenaars overhandigd voor hun ramingen. Tegelijkertijd worden de controles voor de aannemers uitgevoerd, om ervoor te zorgen dat de officiële documenten authentiek zijn.

In de bouwfase houden de betalingsregeling, de betalingsvoorwaarden en de aard van de verhogingen de verhouding tussen de betrokken partijen in stand. Wanneer de passende betalingsregeling niet volledig is betaald voordat het werk is voltooid, wordt het bedrag bevroren en heeft de aannemer het recht de volledige betaling te eisen.

Aan het einde van de bouwfase zijn de aanbestedingsdocumenten snoepreisjes voor de aannemers. Elk positief en negatief gebaar van de belanghebbenden verheft de aannemer en zijn team, met een verhoging van de honoraria tot gevolg. Als bijvoorbeeld de ontwerpkosten met 50 % zijn verlaagd, maar de aannemer een extra betaling eist om de installaties te laten aanbrengen, kunnen gebeurtenissen in de tropen ongunstige situaties creëren. Er is bijvoorbeeld stormschade geweest aan de vloer en de tegels, die moeten worden vervangen. De uitgaven worden naar behoren gedocumenteerd om vreedzame onrust tussen de betrokken partijen te voorkomen.

Lees meer:

bouwbegeleider

bouwbegeleiding

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.