Dino van Moorsel bouw & wonen De juiste dakplanten kiezen

De juiste dakplanten kiezen

Daktuin

 

Als u daarentegen een bloementuin en groentetuin ter grootte van een tuin wilt aanleggen, hebt u wellicht andere zorgen. In dat geval zijn er verschillende soorten dakplanten met verschillende bewateringsstrategie├źn en verwerkingskenmerken.

Dus, als je de kleine bloemen en moestuin op het dak wilt in plaats van bij de ramen, moet je kiezen uit een grote verscheidenheid van dakplanten. Dit zijn degenen die veel water nodig hebben en sommige die een langere groeicyclus hebben.

De meest populaire van alle dakplanten is de met zink geflankeerde seizoensgebonden ridderspoor (bloem). U kunt twee tot drie planten van 15 cm hoog op een dak van 20 vierkante voet plaatsen of vier van 5 cm hoog om tussen 20 en 30 vierkante voet te bedekken. U kunt deze “bloem” kweken in een S-vorm, van een stuk hout van 20cmx20cm, gevuld met kiezelstenen van 30cm lang met een laag grind op de bodem van 35cm lang.

Er zijn vele andere planten die u op het dak zou kunnen zien: b.v. Pelargonium “Gularity”, Calliprorerium “Blanket Of Green” en Syntreicus “Blanket Of Green”. Er is nog een andere dakspreidende plant, tre consult “Iris “Houseplant”, die niet alleen goed is voor dak, maar ook muur, in elk seizoen.

Een andere goede keuze is crisilium, die tot 8 meter hoog kan worden. beperkt tot aarde – excuseer de woordspeling! Hij verspreidt zich over de grond en leeft langer in goed gedraineerde grond.

Eify mos, een klein bladerig plantje van slechts een vierkante meter breed, leeft zeer lang en past zich aan de meeste temperaturen aan. Zijn enige zwakke punt is dat het in de winter zijn groene kleur verliest.

Ligustrum mollis, is een zeer winterharde plant, gevestigd en met een matige groei, gemakkelijk te kweken. Hij is ook droogtetolerant (watervriendelijk) en bloeit lang. Voor het overige wordt hij niet algemeen gebruikt.

Krulwilgen zijn snelgroeiende planten die als snijbloemen worden gebruikt, zowel voor zichzelf als voor een border. Ze zijn geschikt voor verschillende grondsoorten, bv. leem, zand, zuur.

Majolica charbies zijn massaal aangeplante soorten en van de kleinste groeiers, kunnen ze tot 3 meter hoog worden. Het zijn zeer snelgroeiende planten, volle zon – ’s morgens en laat in de middag, afhankelijk van de soort.

Houtachtige planten die in daktuinen en tuinieren worden gebruikt, hebben hun eigen reeks eigenschappen die passen bij het klimaat en de omstandigheden. Bijvoorbeeld:

van de toppen van mijn vingers, niets te maken met schoonheid, maar om mijn tuin te onderhouden een beetje, niet erg veel, extreme vervuiling van het water is nog erger – al deze factoren zijn noodzakelijk voor een goede steile van groen dak. Groen en een daktuin moeten worden gebruikt met een beetje beoordeling aan zijn bijzondere eigenschappen, plus, een beetje begeleiding om het te laten groeien op het dak. Kijk naar de tips hierboven, heb je deze kwaliteiten en karakteristiek van uw dak dat uw dak plant zou passen?

De meest voor de hand liggende tip is volgens mij die om de juiste plant of bloem voor uw dak te kiezen. De planten die je voor een dak kiest, moeten goed samengaan met je weersomstandigheden en in harmonie leven met zowel je dak als je tuin. Ga je er een planten die het juist doet, zal er onregelmatig zon op de plant komen, zal je dak het bijvoorbeeld begeven?

Een dakornament moet natuurlijk op het dak leven en groeien, dus moet het dat soort plant zijn.

Lees meer:

Groene dakbedekking

Sedumdak laten aanleggen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.