Dino van Moorsel bouw & wonen Hoe de lucht te zuiveren

Hoe de lucht te zuiveren

Mechanische ventilatie reinigenHete lucht stijgt op, dus de leidingen van uw koelsysteem moeten naar het dak gericht zijn. U moet er ook voor zorgen dat de afvoerslang schoon en helder is. Dit helpt het systeem doeltreffender te werken en verbruikt minder elektriciteit.

Vermijd alle stof en deeltjes

Helaas werken veel materialen goed naast lucht wanneer de lucht wordt verplaatst. Het ventilatiesysteem mag de lucht niet weghalen bij de vloer of voorwerpen in de ruimte. In het algemeen zal de lucht met de hoogste dichtheid op vloerniveau terechtkomen en de rest zal in de ruimte worden verspreid. Om luchtverplaatsingen tot een minimum te beperken, moet u gaten afdichten met kit. Zorg ervoor dat u niet stofzuigt of stofzuigt in de buurt van een deur. Dit is een grote fout, want stof kan zich zeer snel verplaatsen. Het zou niet nodig moeten zijn om deuren of schakelaar platen af te stoffen.

Gewenste lucht gaat rechtstreeks naar het vocht (om condensatie te voorkomen), naar lucht (vergemakkelijkt kleurrijke regen, bijvoorbeeld pollen), behandelde lucht (voor radiatoren, enz.) en ontdoet zich van afgevoerde lucht (omdat die vlekken achterlaat op het glas). Het ideale deel van het kanaalwerk is een deel dat een goede vrije doorstroming heeft. Als er niet te veel luchtstroom is, zullen er stofdeeltjes op de ventilatorkanalen vallen en blijven liggen, waardoor het plafond en de vloer vuil worden. Om ervoor te zorgen dat de lucht niet te vochtig is, moet de thermostaat niet worden ingeschakeld tijdens het koelseizoen en moet vochtigheid in de vochtige winter worden vermeden (dit kan corrosie veroorzaken). Beweeg de lucht in en uit de kamer om de warmteoverdracht te minimaliseren.

Programmeerbaar of manueel: De beste manier om te kunnen bepalen wanneer u het koelsysteem moet reinigen of vervangen, is het gebruik van een programmeerbare thermostaat en een gecertificeerde airconditioningtechnicus. Hieraan zijn verschillende voordelen verbonden:

Door voldoende mechanische ventilatie worden stof en vuil snel verwijderd

Gebruik van verbrandingslucht (in tegenstelling tot verse lucht) vermindert verontreiniging

De middelen voor het recycleren van lucht (b.v. de luchtkanalen, de verdamperspiralen, enz.) zijn toegankelijk

De vermindering van het energieverbruik door het hergebruik van lucht betekent een langere levensduur voor zowel het systeem als het kanaalsysteem

Het reinigen van het systeem omvat het verwijderen van vuil en corrosie, en het installeren van een nieuw onderdeel. Dit betekent dat het leidingwerk nooit vuil zal zijn en dat het systeem op lange termijn beter zal werken.

Het recycleren van lucht betekent dat de filters worden vervangen zonder overmatig elektriciteitsverbruik.

Het is ook belangrijk te bedenken dat stof en vuil zullen neerdalen zodra de lucht door de kanalen stroomt, zodat het raadzaam is te investeren in een efficiƫnter en beter uitgerust systeem.

Lees meer:

Ventilatie reinigen 480

Mechanische ventilatie reinigen 1000

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.