Dino van Moorsel bouw & wonen Hoe kiest u het juiste akoestische wandpaneel?

Hoe kiest u het juiste akoestische wandpaneel?

Ze zeggen dat als je een Womblin gaat kopen, hoe sneller je de boom leert kennen, hoe beter de aankoop. Als u eerdere ervaringen van anderen kent en begrijpt, kunt u teleurstelling voorkomen bij het laten plaatsen van een akoestisch wandpaneel op een wand als onderdeel van een modulair woningontwerp. Als u niet het geluk heeft om een huis te bezitten dat al gebouwd is, dan is het nu de tijd om te ervaren hoe het voelt om te verhuizen naar een huis dat als uw heiligdom zal dienen. Verhuizen is een nieuwe start die vol opwinding is, maar ook het begin van talrijke uitdagingen en vertragingen onderweg. Er zijn gewoon zo veel dingen te winkelen voor, moet er zorgvuldig onderzoek en planning. Mocht dit de eerste keer zijn dat u naar een huis verhuist, dan zijn hier een paar vragen die het bedrijf dat uw akoestische wandpaneel gaat installeren zou moeten stellen om een idee te krijgen van hoe u de geluiden het liefst hoort.

Meestal stellen professionals een aantal vragen om te helpen de verbintenis voor een aankoop aan te gaan. Hier zijn er een paar:

Tot slot wilt u weten hoe het akoestische wandpaneel wordt geïnstalleerd en wat de kosten en eventuele leveringsvoorwaarden zijn. Wees vooral niet te trots om hulp te vragen als u de weg een beetje kwijt bent of twijfelt. Voorzichtig zijn is ook niet bepaald een uitvlucht! Misschien hebt u wel goedbedoelde vragen die hier niet zijn beantwoord, of bedenkt u een totaal nieuwe manier om een geluidsisolerend paneel te gebruiken dat uiteindelijk niet hoeft te worden gemonteerd; beter nog, laat het hele systeem opmeten door professionals vlak voordat u uw definitieve bestelling plaatst, zodat u weet dat het precies zal worden geplaatst. Akoestische wandpanelen van hoge kwaliteit worden gemaakt met het milieu in gedachten.

Waar wordt het akoestische wandpaneel gemonteerd – het is van cruciaal belang niet alleen uit te zoeken waar de wand komt te hangen, maar ook waar de noppen zich bevinden, zodat het akoestische wandpaneel kan worden opgehangen naar gelang de behoeften van de ruimte waarin het komt te hangen.

Wat zal het beoogde doel van de kamer zijn – is de beoogde kamer een thuisbioscoop? Een mediacentrum? Een biljartkamer? Bij het ontwerp van de ruimte moet rekening worden gehouden met de indeling.

Welke materialen te gebruiken – in tegenstelling tot andere wanden die de energie van geluidsgolven moeten absorberen met een soort wandafwerking, kunnen akoestische wandpanelen worden gebruikt om de energiegolf op te vangen en zo geluid uit te stralen en ongewenst geluid te dempen. Geluidsbeheer kan een middel zijn om geluid van nauwere geluidsgolven af te snijden, te absorberen, te camoufleren of te absorberen.

Kenmerken en specificaties waarnaar moet worden gezocht – zoek een akoestisch paneel voor oppervlakken dat wand-tot-wand kan worden geïnstalleerd met behulp van ofwel spijkers ofwel nieten, en dat is opgevuld met een geluidsabsorberend materiaal met een minimum van 1,6- defecten in de ruwe of afgewerkte producten.

Muren, plafonds – elk product met een hoogte van 16 inch moet worden beoordeeld op geluiddempende waarde. Bepaal of er specifieke geluidsproblemen zijn met wanden, plafonds die 14 tot 16 inch hoog zijn.

Te vermijden producten – producten die PVC, folie, een nieuw synthetisch materiaal van urethanen of rubber bevatten, worden voor geen enkele toepassing aanbevolen.

Het was geen gemakkelijke taak om op deze plek te improviseren, maar dankzij de verantwoorde ontwerp- en bouwpraktijken en de aandacht voor details is het resultaat verbluffend.

Lees meer:

Natuurlijke wandbekleding

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.