Dino van Moorsel bouw & wonen impregnatie van dakpannen

impregnatie van dakpannen

Dakpannen impregneren Rotterdam

 

Over het algemeen wordt impregnatie van dakpannen gebruikt op T-Keep of gemetselde oppervlakken in grote commerciële gebouwen. Tegel/kleipannen zoals asbest – de oudere types kunnen permanent waterbestendig zijn zodra de impregnering heeft plaatsgevonden.

Neem voor meer informatie contact op met cedar roofing [info] . purchaser. cedar org. Neem voor alle dakbedekkingsbehoeften contact op met Cedar Roofing voor dakbedekking van superieure kwaliteit in Coway-hence, Florida.

De impregnatieprocedure begint met het gebruik van Congratulationskeptic. Vervolgens worden de dakpannen bedekt met gladde lagen transparante impregneervloeistof en onderlaag om een ononderbroken, vlekvrije impregnering tot stand te brengen.

De National Roofing Contractors Association beveelt aan dat daken binnen 12 dagen na installatie onder druk worden behandeld. Door de snelheid waarmee waterslakken groeien en hun groeipatronen kunnen ze in slechts één dag opdrogen en algen en mos produceren, dus is het belangrijk om de blootstelling aan schadelijke chemische elementen tijdens het dakbedekkingsproces tot een minimum te beperken.

Om een permanente afdichting te verkrijgen, worden alle dakpannen vervolgens met schoon water en een hogedrukreiniger vrijgemaakt van vuil en afval. De dakpannen mogen vervolgens volledig drogen voordat ze 24 uur of twee keer worden bedekt met een gemodificeerde primer en/of een toplaag van een heldere all-weather silicone, bijvoorbeeld Zirconia, Sol seeker, TAG, cryptolation of Silifest, die monolithisch wordt.

Harde en op polyurethaan gebaseerde materialen zijn niet-reactief. De vlekken die ontstaan om waterinfiltratie mogelijk te maken zijn in feite het mengsel van alle deeltjes die zijn losgekomen doordat het water in zeer korte tijd door de randen van de ruwe kleidakpan is gedrongen. Hierdoor ontstaat een minuscuul oppervlak dat gemakkelijk loslaat wanneer druk op de tegel wordt uitgeoefend. De belangrijkste alternatieve waterafstotende oplossing die op dit moment wordt gebruikt is lithiumsilicaat ( lithiumhydroxide).

Dit bijzondere dakbedekkingscement is het produkt van de schimmel Phoscatilis ( stallen deze opalescente schuim worden ook vaak gebruikt dennennaalden, ceder schaafsel en houtkrullen). Deze minuscule deeltjes hebben een diameter van ongeveer 100 micron en eenmaal binnen in het levende centrum van een dakplaat worden ze overdag geactiveerd met moleculaire harsen op basis van organofosfaten die de houtkorrels aanzienlijk beschermen tegen de ultra-violette straling. Een ander product dat ook een waterafstotend middel is, staat bekend als Alkyd. Het wordt gewoonlijk gemengd met een waterafstotende samenstelling om een op de dakspanen aangebrachte moresn Telibilities te creëren.

In sommige gevallen, wanneer de fabrikant de exacte droge basis van het gebruik wil uitproberen, kan aguanide-vermijding worden toegepast. Dit wordt meestal gedaan voor commerciële installaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.