Dino van Moorsel bouw & wonen Voordelen van PVC trappen

Voordelen van PVC trappen

PVC traprenovatie

U hebt waarschijnlijk wel eens PVC-producten gezien en misschien heeft u er zelfs wel een paar in huis. Ze zijn niet moeilijk in elkaar te zetten en kosten minder dan sommige andere vloermaterialen zoals hout, vloerbedekking of tegels. PVC trappen, in het bijzonder, zijn zeer duurzaam. PVC producten gaan lang mee en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid van stijlvolle kleuren. Een ander voordeel van PVC trappen is dat ze gemakkelijker te reinigen en te onderhouden zijn dan sommige andere producten.

PVC trappen hebben zowel voor- als nadelen als je ze vergelijkt met andere materialen. Voordelen van PVC zijn onder andere een sterke rechte uitstraling, dit maakt het voor een persoon gemakkelijker om de trap schoon te maken. Als u gehecht bent aan een mooie trap die al jaren in uw familie is, zult u een groot verschil merken in het uiterlijk zodra u uw trap laat bekleden met PVC. Ze zijn er in uitvoeringen die lijken op mooie oude houten trappen, ijzeren trappen van hoge kwaliteit, maar ook in een mooie moderne look. Een goede tip voor mensen die genieten van de schoonheid van de oudere houten trappen, is een laagje vernis of een blanke afwerking. Hierdoor zal het hout er mooier en mooier dan ooit uitzien! PVC zal niet barsten, afbladderen of van kleur veranderen in de loop der jaren.

Nadelen van PVC trappen zijn de hogere installatiekosten en mogelijke schade door gemorste chemicaliƫn. Een kit om uw trap te bekleden zal gemiddeld in kosten van ongeveer $1000 om te beginnen. Houd in gedachten dat latexverf 10-12 jaar meegaat als het goed is voorbereid voor de job en ook correct wordt onderhouden. U zou ook de plaatselijke bouwverordeningen moeten controleren alvorens u pvc over hout probeert te installeren. Sommige gebieden kunnen een vergunning en inspectie vereisen, afhankelijk van de leeftijd en het type van PVC-materiaal dat u gebruikt.

Als u echter wilt genieten van een mooie trap op uw terras, veranda of veranda, of als u uw gezin wilt beschermen tegen chemische producten en brand, kunt u overwegen PVC te gebruiken als trapbekleding in plaats van hout of andere materialen. PVC trappen zijn er in verschillende uitvoeringen, vele geven u de uitstraling van een mooie houten trap terwijl ze veel eenvoudiger te onderhouden zijn. De nadelen van PVC trappen zijn niet groot, ze veranderen niet van kleur en zijn relatief licht van gewicht, echter, PVC wordt beschouwd als sterker dan hout. PVC wordt gemaakt van een composiet van gerecycleerde PVC-weefsels uit PVC-buizen, is milieuvriendelijk, splintert niet, barst niet en wordt niet beschadigd door warmte, koude en vocht. Dit maakt het een solide selectie voor het bekleden van trappen in huis of bedrijf.

PVC trappen verkleuren niet en zien er na een paar jaar al oud uit. Ze blijven er dus als nieuw uitzien. Het is het beste om PVC te laten aanbrengen op trappen die niet vaak gebruikt worden, tenzij het extreem grote trappen zijn die door meerdere mensen gebruikt zullen worden. Dan zal de slijtage van PVC trappen zeker heel snel veranderen. Houd in gedachten dat PVC niet zal barsten of splinteren, ongeacht hoeveel mensen er op de trap zijn geweest, wanneer ze in aluminium balusters zijn gezet zal alles in orde zijn. Eigenlijk is PVC een geweldig materiaal voor trappen, zowel voor buitentrappen als voor binnentrappen. Dus de volgende keer dat u overweegt een houten trap in uw huis te plaatsen, overweeg dan de voordelen van PVC en waarom het op de juiste plaats voor u geschikt zou kunnen zijn.

Lees meer:
Laminaat laten leggen Eindhoven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.