Dino van Moorsel bouw & wonen Hoe kies je een retro lamp

Hoe kies je een retro lamp

Retro hanglamp

 

In het leven lijken de beslissingen die wij nemen en de daden die wij stellen volstrekt willekeurig, maar wanneer je twee dingen samenvoegt, wordt het een perfecte set. Denk aan een juwelenset waarbij de diamanten roze zijn, en de diamanten bruin. Daaruit zouden ze staan voor hun eigen drieën, waarbij de diamanten het uitgangspunt van het ontwerp vormen, de kleuren van de regenboog. Het sieraad is echter niet willekeurig, door het uitgangspunt is de plaatsing van de diamanten volledig bepaald, en is het gemaakt om binnen elke kleur van de regenboog te passen. Met een retro lamp kiest u dus gewoon, waar en hoe u uw lamp in uw kamer ophangt.

Dit type lamp, is handig bij hoge ramen, omdat de lampenkappen langs het raam naar beneden kunnen worden geschoven om het licht op het plafond te laten schijnen. Ook is het goed voor schilderijen die u wilt laten lijken alsof ze direct in het licht staan. Bovendien past een retro lampenkap ook bij het uitstallen en tentoonstellen van kunstwerken, vooral die welke geschilderd zijn door mensen die tussen de normale chocoladeperiodes geboren zijn. Een ander voordeel is dat omdat de lampenkap donkerder is, de lamp zelf stijlvoller zal lijken, en ook de neiging heeft om bij modernere kamers te passen. Veel mensen zijn bang dat een retro lamp erg opzichtig zal zijn, maar terwijl een traditionele look het meest gebruikelijk is, kan met een antieke lamp, opzichtigheid altijd worden bijgeknipt, maar het kiezen van een lamp als deze heeft wel de neiging duur te zijn.

Niet veel mensen zullen het zich kunnen veroorloven om hun hele huis te decoreren of opnieuw in te richten. Dit is waar een retro hanglamp ideaal zou kunnen zijn. Laten we eens kijken naar het alternatief van het kiezen van een schilderij, het geeft je wel iets om aan te werken, maar een lampenkap is aantrekkelijk, vooral traditionele zijden lampenkappen. Er is ook veel meer keuze met een retro lampenkap. Er is de ouderwetse stijl met kappen die naar achteren zijn gevouwen, de ronde stijl, met zijn gekleurde segmenten van de regenboog verspreid over de buitenkant van de lamp, en het integrale type met het elektriciteitssnoer verwerkt in de kap, allemaal in een groter formaat voor grote aantallen lampen. Er is natuurlijk altijd de gleufvormige lampenkap, die weer wordt gebruikt voor elektriciteit, en zijn gemaakt met gleuven voor de zes lampen rond de lamp. De lamp is dan ingesloten in de fitting en de bovenkant heeft een klein venstertje waar het lamplicht doorheen kan komen. Deze stijl van lampenkap is niet eens specifiek vintage ontworpen, maar ze zijn over het algemeen duurder in de aanschaf en daarom meer gewild om te bezitten.

Er zijn dus veel verschillende soorten lampenkappen verkrijgbaar in de meeste woonwinkels, en de zoektocht naar de juiste lampenkap neemt dus wel wat tijd in beslag.

Lees meer:

Aroma diffuser olie

Kaarsenlamp

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.