Dino van Moorsel bouw & wonen Hoe uw houten vloer te overspuiten

Hoe uw houten vloer te overspuiten

Vloer schuren Eindhoven

 

Schuren

Schuren verwijdert veel van de glansafwerking, wasbasis, interne nerf, en maakt de vloer iets meer naar echt hout. Schuren maakt oneffenheden, lila en peStack gladder. Als u meer riet heeft, verwijdert schuren de stukjes riet effectiever.

U moet alleen schuren als er te veel ruwhout is, dat is de reden waarom hoogwaardige houtsoorten de glans verminderen en duurder zijn dan normale soorten. In sommige situaties is te veel riet juist wenselijk. Rieten daken en zeer effen vloeren kunnen baat hebben bij schuren.

Schuurpapier

Er zijn verschillende soorten schuurpapier verkrijgbaar om het verschil tussen de houtsoorten te vergroten. Maïskolfkorrel is schuurpapier van de slechtste kwaliteit en is zeer ruw. De grove korrel van maïskorrel slijpt de celstructuur uit het hout in vergelijking met de soort met blauwe coating of de zeer fijne korrel granaatschuurpapier.

Een houtschaaf is het volgende niveau van schuurpapier en is fijner dan maïskorrels. Net als schuurpapier is het zwaarder en fijner dan coberiet. Net als bij het schuren van uw vloer, moet hout tot op het blanke hout worden geschuurd om de glans te verwijderen. Schuurpapier laat een zeer gladde afwerking achter. Bugle is de hoogste korrel, het geeft de natuurlijke glans aan hout. Er zijn ook verschillende kwaliteiten Bugle verkrijgbaar, de 1-1/2 ” is de dikste en perfect voor een hardhouten vloer. De fijnkorrelige merit directory is ook een goede plaats om te beginnen met het zoeken naar de fijnste kwaliteit.

Een betere kwaliteit, 3/4 ” wordt gebruikt voor het inslaan van vloeroppervlakken met een zeer lage glansgraad. Bugle is een derde van een inch dikker en is extreem hard. Het wordt gebruikt voor het egaliseren van het oppervlak voordat het hout wordt opgevuld met afwerkings- of reparatieproducten.

Lak

Lak beschermt de vloer tegen vuil. Het geeft ook bescherming tegen zaken als water en olie, gom en zuur. Ze stoten vocht af en zorgen voor een hard oppervlak. Uw lakkeuze hangt af van uw budget, het soort afwerking dat u wilt en hoe lang u de vloer wilt houden.

H redd’n’round is een geverniste natuurlijke schellak, iets fijner dan lak. De rode carve krijgt zijn voeding meer bij het leven, en is frisser. Thioctic is een schellak die meer voedsel opruimt, en is ook een harde ondergrond. Dimpled of gedaan voorafgaand aan de afwerking zal zorgen voor een interessante look.

Afwerking van de vloeren

Als uw houten planken niet verzegeld zijn, kunt u de volgende dag bij vrijwel elke winkel een reiniger en een afdichtmiddel vinden. Volg gewoon de aanwijzingen op de fles. Bij het drogen snel drogen. De beste manier om het schoon te maken is ofwel vochtig dweilen met een gewone winkelbezem met warm water, ofwel een paar druppels afwasmiddel.een vochtig oppervlak te houden om het schoon te houden en te helpen bij het droogproces. Als u stofzuigt, gebruik dan een beetje van het eerste. Te veel sop kan strepen achterlaten. Als ze wat op het hout opdrogen. Als het oppervlak schilfert, dan zal een vleugje van de primer (met behulp van een goede kwaliteit Deck primer) helpen om uw hout te herstellen.

Uw heteluchtpistool zal helpen de vloeren veel sneller te verplaatsen en af te werken, en is een onmisbaar gereedschap. Persoonlijk gebruik ik uw geïmproviseerde schraper, maar er zijn veel producten op de markt die het werk kunnen doen. Het doel is om het schuurstof met mechanische middelen op te lossen. Een stofmasker is ook een must.

Schuren

Doorgaans zult u het schuren willen beginnen met een schuurpapier korrel 400, gevolgd door een schuurpapier korrel 600. Als u tevreden bent over het uiterlijk van de vloer, dan wilt u beginnen met een fijnere korrel schuurpapier, maar alleen als uw eerste schuurlaag relatief glad is. Het schuurproces gaat veel sneller als de vezels echt duidelijk zichtbaar zijn.

Houtbeits en afdichtmiddel zijn te koop bij elke verf- of ijzerhandel. Als u de droge afwerking aanbrengt, kan de gebeitste afwerking ongeveer vierentwintig uur ‘uitharden’. Het is belangrijk dat de afwerking niet in aanraking komt met de schuurstoflaag, die na verloop van tijd kan leiden tot vlekken en oneffenheden. Het aanbrengen van een dikke laag penetrerende afwerking(en) op waterbasis zal bepaalde krassen vergeten. Naarmate de poolhoogte toeneemt, dient u uw beits met een vloeistofniveau te roeren. Zowel vochtigheid als regenval hebben een groot effect op de beitsafwerking.

Uw houten vloer verven

Om de voltooide vloer er goed uitzien nadat screening is toegepast, kunt u besluiten om een kleur afdichtmiddel toe te voegen voor het aanbrengen van een laatste laag van de vlek. De kleur verzegeling kan worden aangebracht met een borstel, of spuit om een mooi ogende baan te krijgen.

Lees meer:

Houten vloer schuren

Houten vloeren Eindhoven

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.